Chronische vermoeidheid

Het is niet ongewoon om je moe te voelen. Iedereen is van tijd tot tijd wat meer vermoeid. Het is een beschermende reactie van het lichaam tegen overbelasting op lichamelijk en geestelijk niveau. Echter wanneer deze vermoeidheid blijft aanhouden en je je steeds minder in staat voelt je dingen te kunnen doen is het tijd voor hulp. Deze vermoeidheid kan een aanzienlijke invloed hebben op je dagelijks leven.

Oorzaak chronische vermoeidheid

Meestal gaan forse vermoeidheidsklachten binnen enkele weken of maanden weer voorbij. Echter bij een klein percentage blijven deze klachten lang aanhouden. Veelal gaat dit gepaard met bijkomende klachten zoals concentratieproblemen, slecht slapen, verminderd geheugen, prikkelgevoeligheid, duizeligheidsklachten en pijnklachten bijvoorbeeld in spieren en gewrichten. Vaak is er geen oorzaak te vinden voor deze vermoeidheid. Wel is er soms een aanleiding, bijvoorbeeld een infectie of een ingrijpende gebeurtenis in uw leven.

Herstel belemmerende factoren  

Er kan sprake zijn van herstel belemmerende factoren die van invloed zijn op het aanhouden van de klachten. Denk hierbij aan piekeren, moeite hebben met doseren, (onbewuste) spanning, slaapproblemen en dergelijke. Bij Steg helpen wij jou om deze factoren te herkennen en hier anders mee om te leren gaan.  

Het is hierbij begrijpelijk dat je niet wilt accepteren dat je met deze klachten moet leren leven. Maar bij Steg geloven wij dat acceptatie en het leren leven met de klachten niet betekent dat je je moet laten belemmeren of uit het veld moet laten slaan. Wij helpen jou om naar je lichaam te luisteren, je levenskwaliteit en functioneren te verbeteren en je anders te verhouden tot de vermoeidheid.  

Hulp van Steg bij aanhoudende vermoeidheid

We weten inmiddels dat cognitieve, psychosociale en gedragsmatige factoren een rol spelen bij het voortduren van de vermoeidheidsklachten. Het kan frustrerend zijn om te blijven worstelen met aanhoudende vermoeidheid vooral als je al diverse adviezen hebt opgevolgd zonder succes. Met de interdisciplinaire aanpak van Steg zien we bij veel van onze cliënten verbetering ontstaan in de omgang met de klachten en in de kwaliteit van leven.

 

Bij Steg werk je samen met een team aan jouw aanhoudende vermoeidheid. Door eerst samen stil te staan en te herkennen wat er echt speelt en vervolgens concreet aan de slag te gaan. Zowel fysiek als mentaal zorgen we voor een nieuwe balans in jouw leven waarin jij de regie hebt. Hierbij is er de mogelijkheid om jouw partner/supporter te betrekken en begeleiden we jou en jouw werkgever om samen te komen tot duurzame werkhervatting. Door jouw omgeving te betrekken, begrijpen zij wat er nodig is om weer beter te kunnen functioneren

Wil je meer weten over herstellen met Steg?

Neem contact met ons op
Vraag een traject aan
Heeft een medewerker mentale of fysieke klachten en dreigt deze uit te vallen of verzuimt deze al enige tijd? Vraag als werkgever of verwijzer een traject aan
traject aanvragen