Onze aanpak

Onze aanpak is doelgericht en heeft een persoonlijke benadering. We werken geïntegreerd vanuit één visie met verschillende disciplines samen om herstelbelemmerende factoren te doorbreken. Wij steken veel tijd en aandacht in de begeleiding van uw medewerker, sturen op eigen regie en houden u als werkgever direct betrokken.

We kijken niet alleen naar de klacht, maar richten ons op alle aspecten die een rol spelen in het functioneren. Denk aan lichamelijke, mentale en sociale aspecten alsook zingeving en werk. Uw medewerker komt fysiek en mentaal in beweging en gaat op zoek naar de juiste werk- en privébalans. Door u als werkgever direct te betrekken alsook een supporter van uw medewerker uit zijn/haar eigen privéleven, vergroten we de kans van slagen van het traject. Hierdoor weet de directe werk- en privé omgeving waar uw medewerker mee bezig is en hoe ze dit kunnen ondersteunen.

We onderzoeken samen met uw medewerker wat de beste aanpak is om weer klachtonafhankelijk te kunnen functioneren. Met als einddoel het vergroten van de veerkracht en belastbaarheid zodat uw medewerker weer optimaal kan functioneren in zowel het werk als het persoonlijk leven. Zo dragen wij bij aan een duurzaam herstel en een duurzame werkhervatting.

Doelstellingen

1. De medewerker heeft weer grip op zijn/haar functioneren en is in staat een goede balans tussen werk en privé te houden.
2. De medewerker vergroot zijn/haar fysieke functioneren en mentale flexibiliteit.  
3. Volledige en duurzame werkhervatting.

Werkwijze

1. Kennismaking

Nadat u of de bedrijfsarts uw medewerker heeft aangemeld, nemen wij snel contact met hem/haar op om kennis te maken, de verwachtingen te bespreken en te kijken naar of uw medewerker kan profiteren van onze aanpak.

2. Intake

Na de kennismaking plannen we een intake in om een beter beeld te krijgen van de situatie waarin uw medewerker zit.

3. Voorbereidende fase

Na de intake start de voorbereidende fase. We gaan daadwerkelijk aan de slag en vragen uw medewerker om persoonlijke doelen op te stellen. We nemen contact met u op en bespreken dan uw visie op de situatie, de mogelijkheden voor werkhervatting voor uw medewerker en wanneer voor u het trajectsuccesvol is.

4. Intensief programma

Na de voorbereidende fase start een intensief programma van drie weken waarbij uw medewerker trainingen in groepsverband en individuele begeleiding op maat krijgt. Ook begeleiden wij uw medewerker bij het maken van een werkhervattings- en privéplan.

5. Werkhervatting & terugkomsessies

Het concept werkhervattingsplan wordt in week 4 van het programmain een driegesprek met u, uw medewerker en de re-integratiecoachbesproken. Ook de bedrijfsarts wordt hierbij betrokken. Zo komen we samen toteen definitief plan van aanpak waar iedereen vertrouwen in heeft.

Aansluitend start de werkhervatting en zijn er individuele gesprekken en verschillende terugkomsessies waarin we bespreken waar uw medewerker tegenaan loopt en wat juist goed gaat. Zo brengt uw medewerker het geleerde in de praktijk en werken we toe naar volledige werkhervatting.

Het traject ronden we af met een driegesprek in week zestien. In dit gesprek evalueren we of er sprake is van een succesvol traject en of het resultaat toekomstbestendig is.

Optionele extra modules

Module Extra Werkhervatting (17-52)

Deze module is een vervolg op het reguliere traject, gericht op duurzame werkhervatting & terugvalpreventie.

Module Op Maat

Voor aanvullende specifieke begeleiding (op offertebasis).

Meer informatie?

Heeft u een vraag, wilt u meer informatie of overleggen over een medewerker?
Contact ons
Vraag een traject aan
Heeft uw medewerker klachten en dreigt deze uit te vallen of verzuimt deze al enige tijd? Vraag als werkgever een traject aan.
traject aanvragen